Caipirinha

Cocktail van de Copacabana in Rio de Janeiro

Deze Braziliaanse cocktail is het verleidingsdrankje van de Copacabana, dat ook wel Princesinha do Mar wordt genoemd (prinsesje van de zee). De Caipirinha maakt deel uit van wat de Brazilianen ‘Batidas’ noemen. Drankjes of cocktails bestaande uit fruit met Cachaça. Cachaça is de Braziliaanse naam voor rum en wordt altijd van versgeperst suikerriet sap gemaakt terwijl rum ook van suikersiroop en melasse kan worden gemaakt.

Caipirinha

lijn

Keukenspullen: office mesje, snijplank, muddler (stamper), barlepel, barmaatje. Hobster (whisky) glas, rietje, roerstaafje

Bereiding: Snijd de limoen in vieren en snijd elk kwart in 3 gelijke stukken. Voeg 6 stukjes (een halve limoen) in het glas. Voeg naar smaak 1 à 2 barlepels rietsuiker in het glas op de limoenen. (Voor een snelle opname van suikersmaak in de cocktail voeg je nog een vleugje rietsuikersiroop toe.) Gebruik de muddler om het sap uit de limoen te persen, circa 8x stampen.

 

Vul het glas tot ¾ met crushed ice en giet daarop een barmaatje met 30 – 50 ml cachaca. Nu even goed stirren met de barlepel zodat alles goed mengt. Vul het glas af met crushed ice en serveer het glas met een rietje en roerstaafje.

 

Alcoholvrij: Vervang de cachaca voor tonic of 7-up en je hebt de alcoholvrije versie. Serveer de alcoholvrije variant met 2 rietjes.

50 ml Cachaca 51

15 gr rietsuiker (1,5 barlepel)

10 ml suikersiroop (optioneel)

½ limoen in stukjes

150 gr crushed ice

wrapper

Ik ben voor mijn event op zoek naar:

WIL JE MEER WETEN OVER HET CAIPIRINHA RECEPT?