Keukenspullen: office mesje, snijplank, muddler (stamper), barlepel, barmaatje. Hobster (whisky) glas, rietje, roerstaafje
Bereiding: Snijd de limoen in vieren en snijd elk kwart in 3 gelijke stukken. Voeg 6 stukjes (een halve limoen) in het glas. Voeg naar smaak 1 à 2 barlepels rietsuiker in het glas op de limoenen. (Voor een snelle opname van suikersmaak in de cocktail voeg je nog een vleugje rietsuikersiroop toe.) Gebruik de muddler om het sap uit de limoen te persen, circa 8x stampen.
Vul het glas tot ¾ met crushed ice en giet daarop een barmaatje met 30 – 50 ml cachaca. Nu even goed stirren met de barlepel zodat alles goed mengt. Vul het glas af met crushed ice en serveer het glas met een rietje en roerstaafje.
Alcoholvrij: Vervang de cachaca voor tonic of 7-up en je hebt de alcoholvrije versie. Serveer de alcoholvrije variant met 2 rietjes.