Mojito

Jonge broertje van de Old Cuban

Deze op rum gebaseerde cocktail kent zijn oorsprong uit Cuba. Waarschijnlijk is de Mojito op de suikerplantages ontstaan. Natuurlijk met Havana Club Rum maar mag ook met Bacardi 😉

Mojito

lijn

Keukenspullen: office mesje, snijplank, muddler (stamper), barlepel, barmaatje, Hobster (whisky) glas,rietje, roerstaafje

Bereiding: Snijd de limoen in vieren en snijd elk kwart in 3 gelijke stukken. Voeg 6 stukjes (een halve limoen) in het glas. Rits 1 takje munt en voeg de blaadjes bij de limoen.

Voeg naar smaak 1 à 2 barlepels rietsuiker in het glas op de limoenen. (Voor een snelle opname van suikersmaak in de cocktail voeg je nog een vleugje suikersiroop toe).

 

Gebruik de muddler om het sap uit de limoen en munt te persen, circa 8x stampen.

 

Vul het glas tot ¾ met crushed ice en giet daarop een barmaatje met 30 – 50 ml rum. Voeg de St. Pellegrino toe en nu even goed stirren met de barlepel zodat alles goed mengt. Vul het glas af met crushed ice en serveer het glas met een takje munt, een rietje en roerstaafje.

 

Tip: Leg het takje munt voor garneren eerst in je handpalm en sla 1x met je andere hand erop. Hierdoor komt de geur van de munt echt los.

 

Alcoholvrij: Vervang de rum voor tonic of 7-up en je hebt de alcoholvrije versie. Serveer de alcoholvrije variant met 2 rietjes.

50 ml St. Pellegrino

50 ml Havana Club of Bacardi Rum

10 ml suikersiroop (optioneel)

15 gr rietsuiker (1,5 barlepel)

½ limoen in stukjes

150 gr crushed ice

2 takjes verse munt

wrapper

Ik ben voor mijn event op zoek naar:

WIL JE MEER WETEN OVER HET MOJITO RECEPT?